Изминаха 24 години от венчавката на известената сръбска певица Цеца Величкович и Желко Ражнатович. Грандиозното събитие бе обявено за „сватбата на десетилетието“.

Възлюбеният на Величкович, която е позната на широката публика и като Цеца Ражнатович, бе известен и с прякора Аркан. Той бе известен сръбски командир на паравоенното формирование „Тигри“, бизнесмен-патриот и любител на футбола. 

Редом с това Аркан бе обвиняван за редица военни престъпления в Хърватия и Босна и Херцеговина.

БЛЦИ припомня, че Желко Ражнатович бе убит на 15 януари 2000 г. във фоайето на белградския хотел „Интерконтинентал“, където се намирало седалището му. 

По повод убийството на Аркан се правят различни догадки, като има 2 основни: че е убит заради разчистване на мафиотски сметки или че убийството му е политически мотивирано.

„Ако трябва метафорично да се изобрази това страшно десетилетие за Сърбия, никой по-добре не би го илюстрирал от Аркан. Само оставаше да умре, за да стане легенда“, написа пред 20 януари 2004 година списание „НИН“.

Но преди трагичната му смърт бе гръмкото събитие от 19 февруари 1995 година, когато бе приказваната му сватба с Цеца.

Днес се появиха неочаквани детайли около събитието, а освен това изплуваха и непоказвани снимки.

„Цеца се превърна в легенда, а светът получи нова звезда“, това казват медиите в деня на сватбата й с Аркан, която се излъчва на живо по почти всички сръбски телевизии.

Щом Аркан тръгнал към родното място на Цеца, за да я вземе за булка, свещеник прочел молитва на всички присъстващи.

Младоженцът първоначално бил облечен в черногорска народна носия, докато Цеца била в сръбска носия.

След като я извел от родния й дом и я откупил с пари (какъвто обичай има и в България) те се венчали в църква.

След това започнало пищното тържество с куп известни личности, невероятна торта и украса, докарана специално от Холандия.

Всички били запленени от красотата на Цеца, както и от невероятните й рокли и пищна фигура.Самата Цеца изпяла няколко песни на тържеството.

След края на пиршеството младото семейство отишло в дома на Аркан, а там ги чакала майка му Славка Йосифович. 

Тя дала неочакван подарък на двамата с думите: „Давам ви този златен дукат, който датира от 1700 година. Той бе на прабаба ми, която го има от нейната прабаба. Той ще направи брака ви щастлив и дълготраен”.

Пищната сватба на вече покойния Аркан и все още известната Цеца била изключително скъпа като още по онова време се е говорило, че стойността на венчавката им надхвърляла половин милион марки.

Превод и редакция: БЛИЦ