Кевин Спейси е оказал сексуален тормоз и върху българския актьор и манекен Мартин Мартинов, който от години работи и живее в САЩ. Мартинов сам разкри това преди 3 години, когато участва в шоуто „ВИП Брадър”, но думите му бяха взети на подбив и никой не му повярва, пише в. „Уикенд”.
Тогава пред слисаните съквартиранти Мартин разказа, че на парти в Холивуд Спейси е сложил недвусмислено ръка на бедрото му и започнал да я плъзга бавно към чатала му. Българинът, който се възхищавал на Спейси, бил адски смутен от посегателството и напуснал партито. Той споделил това с други хора от актьорските среди, които му казали, че звездата действал по този начин с младите и атрактивни мъже.


 
След като разказа за случката във „ВИП Брадър”, останалите родни знаменитости го обвиниха, че си измисля, а скандалът бе потулен. 3 години по-късно се оказа, че още десетки и дори стотици млади мъже са били обект на сексуален тормоз от страна на Спейси. Заради скандала бе прекратен и сериалът „Къща от карти” с участието на талантливия Кевин.

„Не искам да говоря повече за тази история. Казал съм каквото е трябвало навремето, не желая да черпя дивиденти от този случай”, коментира Мартин Мартинов.