Суперзвездата на Боливуд Приянка Чопра се извини заради ролята си в американски сериал, станала причина за вълна от гневни упреци и възмущение сред сънародниците ѝ. Актрисата изигра главната роля в шпионския трилът "Куонтико", в който разкрива терористичен заговор, в дъното на който стоят индийски хиндуистки националисти.

В сериала Чопра влиза в ролята на агента на ФБР Алекс Париш, която осуетява терористичен план, като забелязва, че един от терористите носи индуска броеница.

Според сюжетната линия на сериала агент Париш спира плана на терористи, опитали се да привлекат на своя страна пакистанци, с чиято помощ да осъществят атентати, планирани преди срещата на върха в Кашмир - спорната територия в Хималаите, към която и Индия, и Пакистан предявяват претенции, тъй като я смятат за своя.

Епизодът, излъчен на 1 юни, предизвиква вълна от възмущение в Индия, като много фенове използваха социалните медии, за да заявят, че се "срамуват" от родената в Индия актриса и я наричат ​​"предател".

Чопра, която е бивша Мис Свят, заяви в своя защита, че е "горда индийка, която никога няма да се промени".

"Изключително съм натъжена и съжалявам, че някои чувства са били наранени от неотдавнашния епизод на „Куонтико". Това не беше и никога няма да бъде моето намерение, искрено се извинявам", написа в Twitter 35-годишната Чопра.

ABC Studios, продуцентите на сериал, също се извиниха, защитавайки актрисата.

"Епизодът предизвика много емоции, голяма част от които са несправедливо насочени към Приянка Чопра, която нито е създала сериала, нито е написала сценария, нито е режисирала филма. Серията включва антагонисти от различни етноси и произход, но в този случай ние по невнимание и за съжаление навлязохме в сложен политически въпрос. Определено нямахме намерение да обидим никого", гласи позицията на студиото.

Чопра, която е първата индийска актриса в главна роля в сериал на американска мрежа, е много популярна в родината си и има множество фенове. Тя е една от най-високоплатените индийски актьори, а миналата година се появи в „Спасители на плажа“.