Катастрофата, след която легендарният певец Шабан Шаулич загуби живота си миналата неделя, го спаси от тежка и мъчителна смърт. Сръбската икона на фолка с десетки хиляди почитатели и у нас се борел вече 6-та година с рак на стомаха. Болестта напълно изпила силите му, а за да се поддържа във формапиел шепи медикаменти и казвал "Има дни, в които просто не ми се живее", твърди "Уикенд".

След няколко операции и химиотерапии Шаулич успя да се възстанови преди години, но коварният рак се е завърнал миналият ноември с нова сила. Прогнозите на лекарите, уви, хич не били оптимистични. Смятало се, че му остават броени месеци живот, при това в тежки мъчения.

А че великият някога певец не е в блестяща форма, видяха и зрителите на последния му концерт в зала "Арена Армеец". Шабан Шаулич излезе видимо уморен, пя едва 75 минути, половината песни изкара на плейбек и внезапно прекрати концерта.

Публиката очакваше, че ще се завърне и упорито го викаше на бис, но той така и не се появи. Тогава хилядите разочаровани зрители го освиркаха мощно. Те обаче не знаеха, че 67-годишният Шаулич е в много лошо здравословно състояние и просто му е прилошало.