Аутопсия на тялото на актьора Рей Лиота разкри, че смъртта му се дължи на сърдечно-съдово заболяване.

Една година след като актьорът от "Добри момчета" почина в съня си по време на снимките на филма "Dangerous Waters" в Доминиканската република, официални лица в понеделник потвърдиха, че 67-годишният мъж е починал в резултат на атеросклеротично заболяване, което е натрупване на мазнини, холестерол и други вещества в и по стените на артериите.

Властите се позовават на белодробен оток - състояние, причинено от твърде много течност в белите дробове, и сърдечна и дихателна недостатъчност, които са допринесли за смъртта му. 

Пиарът на актьора Дженифър Алън потвърди пред CBS News, че Лиота е починал в съня си.

„Съдейки по следсмъртните признаци, по времето, когато тялото е било извадено и е извършена аутопсията на 26 май 2022 г., в 15:22 ч., смъртта е можела да настъпи приблизително 8-10 часа по-рано“, казаха доминиканските служители. 

Лиота е най-известен с ролята си на Хенри Хил в класическия мафиотски филм на Мартин Скорсезе от 1990 г. „"Добри момчета"“, с участието на Робърт де Ниро и Джо Пеши. 

Лиота участва и в няколко големи филмови проекта, включително "Брачна история", "Убивайки ги нежно", "Мястото отвъд боровете" и "Многото светии от Нюарк", предистория на "Сопрано". 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук