За пръв път от 8 години като член на британското кралско семейство херцогинята на Кембридж Кейт обу къси шорти. Поводът беше участие в благотворителна регата в Коус.

Реакциите в социалните мрежи на феновете и фенките й бяха красноречиви. "Голям фен на прекрасната Кейт, която е с убийствени крака", написа една нейна почитателка.
 
А друга се възхити с нескрита завист под горната снимка в Инстаграм: "По дяволите, тези крака на Кейт Мидълтън!"
 
Макар всички в семейството й се отличават със стройни бедра, но Кейт не разчитала само на гена, а редовно спортува. Тя е запалена скиорка, поддържа се с йога и пилатес, обича гребането, кросовете и хокей на трева.

"Кейт е пристрастена към упражненията, тя и сестра ѝ Пипа се отнасят изключително сериозно към поддържането на физиката си, а майка им Керъл, макар и над 60 г., е в изключително добра форма", споделя пред "Дейли Мейл" човек от кралското обкръжение. 
 
Кралският журналист Ашли Пиърсън разкри, че като бъдеща кралица тоалетите на Кейт са силно ограничени в сравнение с тези на Мегън Маркъл, съпругата на принц Хари. "Кейт Мидълтън трябва да спазва куп допълнителни правила и ограничения, защото ще бъде кралица", обяснява Пиърсън.

"Тя и Мегън са от различни нива, полите на Кейт трябва да са с определена дължина".