Холивуд е разтърсен от един от може би най-големите скандали в съвременната поп и културна история - Кание Уест влезе в спор с клана Кардашиян, съобщават световните осведомителни агенции.

Популярният рапър обяви в Туитър, че съпругата му Ким Кардашиян Уест се е опитала да го вкара в психиатрична клиника след скандалния му предизборен митинг в Каролина, с който стартира кампанията си за предстоящите президентски избори в САЩ.

Източник сподели, че Ким Кардашиян е заплашила да се разведе с известния рапър, ако „той не прекрати политическия си ангажимент“. Това, което разгневило Ким Кардашиян, било признанието на Кание на предизборния митинг, че двамата обмисляли Ким да абортира с най-голямата им дъщеря Норт.

Първначално той публикува няколко „скрийншота“ от кореспонденцията с Ким Кардашиян, след което ги изтри. В туитовете си той обиди и свекървата на Ким Кардашиян - Крис Дженър. Той каза, че тя си партнира със съпругата му, за да го обяви за луд, а по-късно публикува писмо до Крис Дженър, с което й забранява да вижда децата му.

"Ако ме затворят като Мандела, знаете защо", написа той в един от туитовете си.

Той коментира и известно секс видео, публикувано през 2007 г., в което Ким Кардашиян е с тогавашното си гадже.

"Бих направил всичко за децата си и се молех на Бог майката на моето дете да не продава секс-видеа, за да стане известна", написа той.

Уест, който обяви кандидатурата си за президент на САЩ в края на годината на 4 юли, прекара час на сцената в Чарлстън, Южна Каролина. Носеше бронежилетка и беше обръснал главата си с надпис „2020“ върху нея. Говорейки за расовите проблеми, Уест стана видимо емоционален. "Най-голямото расистко изявление е, че Кание Уест, ако се кандидатира за президент, ще раздели черните гласове", каза той.

Рапърът говори по различни теми като религия, бизнес планове, финансиране на училищата и критикува Демократическата партия, за която той каза, че никога не е помагала на афро-американците. Той се позова и на аборта, като каза, че смята, че той трябва да бъде легален, но че всяка майка, която реши да роди дете, трябва да получи милион долара.