И тази седмица лорд Минчев не пожали модно прегрешилите звезди. Ето кой попадна в полезрението му и влезе в седмичната му рубрика "Гилотина" във в. "Телеграф".
ТРИО „МОДАТА НИ ПРЕЧИ”

Цъкни майна вефа да видим как Марги Хранова се е облякла в тези празнични дни. И бих казал- невероятно добре. В червено, дълбоко политически коректно ако е пяла за Корнелия и дълбоко празнично- ако е била дама на дядо Мраз. Но кому са били кавалери Данчо Караджов и Христо Кидиков, облечени така странно , леко траурно,  като придружаващи Крюела Девил в някое празненство на ужаса. Като  се радвам да подчертая непреходния чар на Кидиков, все пак ще доставя дознанието ви, че не одобрявам неговата вратовръзка и общия чиновнически характер на облеченото. Във всичко това отсъства магията на сцената, където звук и текстил могат да изпълнят двете най-важни сетива. А Христо предлага скромна, родствена на някое читалище строгост, в която отекват камбаните на едно ненужно смирение. Сив сигнал при Данчо Караджов отчита вероятната му сценична умора, в която живее рока, но агонизира модата. И все пак, деколтето на Хранова можеше да бъде не съвсем като на Сашка Васева.

АВГУСТ Е СЕПТЕМВРИ, РАЕВА Е ГЪМОВ

Винаги съм знаел, че Гъм глава затрива а в случая е актьорът предлага цяла едноактова пиеса с модна епикриза в края. Популярният актьор се явява в светското пространство като на опитно поле. Долнището на анцуг не подхожда на красивия замисъл в очите му, който може би е бил на път да посегне към нещо по-релевантно на повода. Но- Гъмов не е сам в този моден процес. На съдебната скамейка е и Петя Раева, която познавам като оригинална и цветоносна бизнес дама със стаж в подбора на облекла. Днес- Не! Нейният анцуг също импонира на долнището на Гъмов , като само полът на Петя опрощава предприетото. Прическата на Раева е като кичур от косите на професор Гого Лозанов, но неговите не са така руси. Август е септември и Попов е като януари, като януари, както припява Криско. Тук имаме наличен кат дрехи за беритба на царевица – плачевни на светло и когато са на публично място. Добре е , че тирантите спасяват разпадането на текстила, иначе щях да си взема по-острия писец.

ПРАЗНИЧНО СИНЬО И ДИАМАНТИ

Една свежа дамска бизнесдвойка получава днес отличен за своето старание и модни постижения. Между тях- министър Лиляна Павлова грее в синьо и пълна естетическа култура, с което поставя тържествен край на една успешна политическа година . Без колебание похвалвам избора на тази дреха, гарнирана внимателно със син шал, което потвърждава прогнозите ми за модата на „тон сюр тон” . Прическата на госпожа министъра е също сполучлива и всяко странично внимание и комплимент биха звучали, като че искам министерски пост. Соня Атанасова /вдясно/, изпълва кадъра със сребърните пропорции на една великолепна рокля, която заслужава място в който и да е Вог по света. Добрата новина е, че тя е създадена от нея самата и носи белезите на безбрежната и духовност. Нейната бизнес партньорка Силвана Данаилова продължава поетото от Соня, само че обогатено с цветя, обозначавайки някои сексапилни точки по тялото.

ТЕРЕЗА И ДЯКОВСКА В МОДЕН СПОР

Необичайното съчетание на черно и синьо в един кадър ме кара да вникна внимателно в образите на двете девойки. Не трябва ли по-скучният избор да падне на един спортист в лицето на Тереза Маринова а искрящо синьото да попадне в светлините на прожекторите на една звезда като Люси? Дяковска, която има своите модни събуждания и епилепсии, днес догонва визията на Лили от предишни години. Колежката, която тя забележително имитира в Две капки вода, поднася обаче черното като хайвер а не като прозрачни блузи. Буфан ръкавите на Дяковска са точно така бухнали, както и прическата и, в която сякаш са изсипали пакетче бакпулвер. Тереза Маринова,  изглеждаща по-бляскава отвсякога, стои добре в синьото море на своята рокля. Единствено не одобрявам кройката, която показва фигурата  като шоколадов бонбон, подготвен за празнично подаръчно поднасяне. Ръцете, така отвити, могат да настинат а вратлето изглежда като с компрес от  задушаващата текстилна прегръдка. Прическата наподобява на недовършена и изоставена ски писта, над която прехвърчат птици и рехави снежинки.