Известният актьор от турските сериали Енгин Акюрек изпревари звездата от световна класа Брад Пит по популярност в Латинска Америка, съобщава информационното издание Sabah.

Според разпространеното съобщение, анкетата показва, че известността на Енгин е по-висока от тази на Брад Пит. Инициаторите на анкетите в Латинска Америка помолиха зрителите да сравнят двамата актьори и Акюрек стана безспорен лидер.

Енгин Акюрек дори покори латиноамериканските фризьори, които замениха табелите с портрета на Брад Пит със снимка на турски актьор.

Имайте предвид, че изпълнителят оглави класацията не само на най-талантливите, но и на най-стилните актьори, докато Брад Пит в Бразилия, Аржентина, Мексико и други страни от Латинска Америка беше на последните позиции.

Според самия Акюрек популярността в Латинска Америка го е изненадала много: "Мислех, че повечето от моите роли ще се харесат на зрителите в Близкия изток“, каза актьорът.

Енгин Акюрек е изключително популярен и у нас от турските сериали "Пепел от рози" с Берен Саат, и „Мръсни пари и любов" с Туба Бююкюстюн.

Той е любимец и на българките. 

В момента актьорът се снима в телевизионната поредица "Дъщерята на посланика", в който му партнира Неслихан Атагюл.