Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл си навлече гнева на собствените си роднини след като документалната й поредица за Netflix („Нетфликс“) излезе на бял свят.

Маркъл има полубрат и полусестра по бащина линия, които определиха сериала като „ужасен“ и „нараняващ“. Говорейки пред TalkTV след пускането на епизодите в четвъртък, Томас Маркъл-младши определи поредицата „Хари и Меган“ като „смущаваща“. Той опроверга коментара на принц Хари, който заяви, че той и баща му Томас Маркъл-старши не я подкрепят.

В епизод три от сериала херцогът и херцогинята на Съсекс обсъждат семейната драма в навечерието на сватбата им в замъка Уиндзор през май 2018 г. В дните преди пищната церемония серия от скандали в пресата доведоха до окончателния разпад на връзката на Маркъл с баща й. „Ако Мег не беше с мен, баща й все още щеше да е с нея. Тя имаше баща преди това, а сега няма баща. И аз се нагърбих с това“, заяви Хари в сериала.

Маркъл младши каза, че коментарът на Хари е „ужасен". „Документалният филм е толкова далеч от реалността. Да кажеш, че тя няма семейство и баща, а Хари да каже, че тя вече няма баща, това е просто нелепо“, обясни Маркъл-младши каза, че съдържанието на „Хари и Меган“ го е подтикнало да се свърже със собствения си продуцентски екип, който в момента работи върху контраразказ. „Тя просто загърби цялото семейство, сякаш не съществуваме, и след това излъга, че няма семейство“, добави още той.

„Винаги сме били тук. Документалният филм е далеч. Това всъщност ме подтикна да работя със собствения си продуцентски екип и да изляза през 2023 година с документален филм, който ще хвърли много светлина, ще разкаже съвсем различна история“, продължи той.

Полусестрата на Маркъл Саманта също разкритикува сериала, като каза на GB News, че се надява 78-годишният Маркъл-старши да не го гледа. „Той е преживял толкова много – два инфаркта и инсулт. И тя е позволила това, наблюдавала го е, не е направила нищо по въпроса и Хари да каже нещо подобно е нечувано“, каза тя.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук