В навечерието на музикалните награди Грами от „Дисни“ пуснаха кратко видео от предстоящия римейк на култовата класическа история „Аладин“, предава "Дарик".
 
В новия клип най-после успяваме да зърнем един от най-емблематичните герои на анимацията – симпатичният дух от лампата, в чийто образ влиза любимецът на зрителите Уил Смит.
 

Първите кадри на актьора в ролята на Джини обаче не бяха приети радушно от всички, а мнозина се подиграха на начина, по който изглежда Смит, по-точно синия му цвят.
 
Уил Смит като Джини ще ме преследва в кошмарите ми“, „Новият трейлър е супер, докато не се появи Уил Смит като Джини. Боже, изглежда ужасно“, пишат разочаровани киномани.

Други обаче харесаха звездата от „Лоши момчета“ в новата му роля: „Уил Смит като Джини – страхотно“, „Уил Смит е готин, точно като Джини“.
 
В едноминутното видео виждаме и останалите главни герои от култовата анимация – Аладинмаймунката Абузлодея Джафарпапагала Яго и красивата принцеса Жасмин.


Режисьор на „Аладин“ е Гай Ричи, а сценарият е дело на голям екип от професионалисти, сред които Джон Аугуст и Рон Клемънтс.
 
В актьорския състав на филма рамо до рамо застават както нови, така и добре познати актьори.  Ролята на Аладин е поверена на младия талант Мена МасудНаоми Скот влиза в ролята на принцеса Жасмин, а Марван Кензари ще се превъплъти в образа на злия Джафар. Най-голямата изненада беше невероятно симпатичният дух от лампата, в чийто образ влиза любимецът на зрителите Уил Смит.