Жител на Ню Делхи, Индия, е отслабнал с 45 кг за четири месеца и е разкрил тайната на успеха си в отслабването, съобщава Times of India.

Харвит Каватра разказва, че през по-голямата част от живота си е бил с наднормено тегло. След като теглото му достигнало 120 килограма и започнало да се отразява на здравето му и на отношенията с околните, които не пропускали възможност да се подиграват с външния му вид, мъжът решил да се вземе в ръце и да промени начина си на живот.

На закуска изяждал банан или ябълка и изпивал чаша черно кафе. По обяд се подкрепял със сок от моркови, след което похапвал ориз, пълнозърнест хляб със зеленчукова яхния или палачинки със зеленчуци.

Мъжът вечерял протеинов шейк със сто грама папая. След вечеря хапвал още пет бадемови ядки с чаша зелен чай.Каватра се занимавал със спорт всеки ден: от понеделник до петък ходел на фитнес, в събота правел коремни преси, а в неделя тичал. Преди упражненията индиецът изпивал черно кафе, а след това изяждал 250 грама извара.

Тези, които искат да отслабнат, индиецът съветва да не разчитат на мотивацията и да обърнат повече внимание на самодисциплината. Той е убеден, че само комбинацията от подходяща диета и упражнения може да доведе до желаните резултати.Каватра също така препоръчва да се забелязват и отбелязват дори малките промени в тялото и да похвалваме себе си за тях.

Превод и редакция: БЛИЦ