Майкъл Аги от Великобритания е разкрил тайната на успешното сваляне на 19 килограма за шест месеца, съобщава "Експрес".

През последните 10 години Аги се бори с наднорменото си тегло. "Работих много върху себе си и отслабнах. Но след известно време започнах да качвам килограми и да тежа дори повече, отколкото преди отслабването", казва британецът.

След поредния си неуспешен опит да отслабне мъжът толкова се разстроил, че едва не изхвърлил везната през прозореца. В този момент той осъзнава, че се опитва да промени външните фактори, но не се променя вътрешно. Когато осъзнава това, той решава да промени коренно начина си на живот и мислене, за да успее.

Мъжът намира личен треньор, с когото тренира три пъти седмично. Всяка тренировъчна сесия продължава около 50-60 минути: Аги редува кардио и силови упражнения. Два пъти седмично тренира сам, като ходи пеша 25 минути до залата.Британецът преразглежда и хранителните си навици. Обикновено се хранел с големи порции храна с високо съдържание на въглехидрати, пропускал обяда и вечерял много късно.

Решен да отслабне, той започва да пие сутрин чаша топла вода с ябълков оцет. На закуска яде белтъци и овесени ядки с боровинки, а на обяд - пилешки гърди, ориз и зелена салата.

Менюто за вечеря включвало филе от сьомга, картофи и зеленчуци. Преди да си легне, Аги похапвал гръцки йогурт с ягоди и бадемово масло.За тези, които искат да отслабнат, мъжът препоръчва да визуализират резултата, който искат да постигнат. Основната задача, според Агуей, е да промените собствената си представа за себе си.

Важно е също така да вземете решение за промяна и да си поставите ясна цел, която може да се изрази в желаната цифра на кантара или в размера на дрехите, които искате да носите след отслабването.

Освен това британецът смята, че е важно по пътя към промяната да има подкрепата на близките си.

Превод и редакция: БЛИЦ