53- годишният Хидеаки Кобаяши от малък се възхищава на полите. Днес той облича женска ученическа униформа, разхожда се свободно по улиците и позира за над 100 снимки на ден, пише vesti.bg.
Имате ли смелостта да се облечете нестандартно и да излезете на улицата? Да сложите костюм на анимационен герой, да си направите шантава прическа или пък да бъдете пенсионер ученичка?

Може би ви звучи шантаво, но 53-годишният японец Хидеаки Кобаяши прави точно това – облича плисирана поличка и сако, обува чорапи до коленете, слага панделки в брадата си и излиза навън, пременен като ученичка.

„Не искам да бъда момиче. Просто от малък харесвам полите и винаги съм искал да облека своя.“, казва той.

Първоначално носи пола само вкъщи, за да не стряска хората по улиците. Също така се притеснява, че в държава като Япония, където законите са сурови, може да бъде арестуван ако се разхожда с пола по улиците.

Един ден обаче компютърният инженер по професия се осмелява да се покаже така пред света и получава перфектната възможност за това.

Негов приятел му казва, че има ресторант, където всеки над 30- годишна възраст, който облече униформа на ученичка, получава безплатен рамен – японско ястие от макарони. Щом излиза, осъзнава, че страховете му са били само в главата му, защото никой не реагира лошо на нестандартното му облекло. Естествената реакция на хората е просто да се засмеят.

Мъжът се чувства добре в униформата и започва да я носи навсякъде, където може. Продължава да се облича така и до днес. Вече е известен из социалните мрежи, има свои фенове и позира за поне 100 снимки на ден със случайни минувачи.

Казва, че единствено на работа не може да носи униформата. Решил е обаче да отиде на работа облечен като ученичка в последния ден, преди да се пенсионира.

На въпросът защо го прави, той отговаря така: „Това е сложен въпрос. Не е нещо, над което съм се замислял твърде много.“