Мъж във Великобритания, който бил спрян от полиция на пътя, заявил, че управлява автомобил без шофьорска книжка и застраховка от повече от 70 години, пишат Профит Бг.

По време на патрул в сряда вечер полицаите спрели мъжа в Булуел, Нотингам, информира BBC.

Според полицаите мъжът, който е роден през 1938 г., им казал, че шофира без книжа и застраховка от 12-годишен и че никога не е бил спиран от полицията.

Във Facebook от полицията на Булуел, Райз Парк и Хайбъри казва, че за щастие той никога не е участвал в пътно транспортно произшествие, не е наранявал никого и не е причинявал финансови загуби на друг водач заради това, че шофира без застраховка.

"Заради увеличения брой пътни камери в Нотингам, дори и ако шофирате на кратки разстояния, вероятно ще бъдете заснети, така че приведете документите си в ред, защото последиците от нарушенията ще ви застигнат някой ден", предупреждават от полицията. 

В същото време, пешеходец на 81 години пострада сериозно, след като автомобил, управляван от 98-годишен водач, го блъсна на пешеходна пътека в района на хърватския град Лабин, предаде БТА. 

98-годишният шофьор не успял да спре на пешеходна пътека и ударил 81-годишния пешеходец. Пострадалият човек е закаран в болница в град Пула, където е останал за лечение. Шофьорът е обвинен за причиняване на пътнотранспортно произшествие.

От полицията уточниха, че шофьорската книжка на 98-годишният водач е валидна.