Адвокатът на Радован Караджич Светозар Вуячич снощи е внесъл жалба срещу решението за предаване на Караджич на Хагския трибунал, съобщава в. “Политика”.
Адвокатът е изпратил жалбата по пощата. Той е споделил, че по време на вчерашното си посещение при Караджич е разговарял с него за укриващия се от правосъдието военен лидер на босненските сърби Ратко Младич. Караджич казал на адвоката, че за последно видял Младич през 1997 г., когато предал на Биляна Плавшич поста президент на Република Сръбска.

Междувременно австрийският вестник "Кронен цайтунг" съобщи, че Радован Караджич е избегнал арест в Австрия миналата година, когато австрийската полиция обискирала апартамент във Виена, в който той бил отседнал, но полицаите не го разпознали в новия му външен вид. Австрийското вътрешно министерство потвърди обиска, който бил извършен на 4 май 2004 г. Според ведомството полицаите, участвали в акцията, са казали, че са видели Караджич тогава, но го разпознали на фотографии едва след неговия арест. Според "Кронен цайтунг" Караджич живял в апартамента три месеца и продавал отвари от билки и мазила. Тъй като имал хърватски паспорт, на Караджич не е била необходима виза за влизане в Австрия. /БЛИЦ