„Закарай ме до София, ще ти дам 2 000 евро!“. Оферти от страна на афганистанци към родопчани на пазара в турския град Одрин, съобщава 24rodopi.com.

„Ще мина сам границата, ти само ме чакай от другата страна. Закарай ме до вашата столица. Ще ти дам хиляди“, казва афганистанец на кърджалиец на бензиностанция в турския град.

„Отидох да купувам стока на пазара. Заредих и гориво. Там бензинджията, афганистанец, ми направи тази оферта. На десет метра имаше бус на жандармерията. Казах му, че ще го издам какви предложения прави. Рече, че не му пука, от 6 години бил в Турция и искал да ходи в Европа. Ние сме били в криза и пари няма да откажем“, разкри кърджалиец, който е получил оферта от бежанец за нелегален трафик.

Стотици са мигрантите в най-близкия до границата ни голям турски град, които отправят подобни предложения, посочиха отлично запознати.

В неделя Прокуратурата образува досъдебно производство за причиняване на катастрофа по непредпазливост, при която е загинало едно лице и са причинени телесни повреди на повече. Микробус се е ударил в крайпътна мантинела на автомагистрала „Тракия“.

В превозното средство са пътували 45 чужденци от Афганистан, всички мъже. Един от тях е загинал, а 32-ма са откарани в болница. Издирва се водачът, който също е чужд гражданин. Според свидетелски показания той е пакистанец.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук