Американка се зарази с коронавирус два пъти в рамките на два месеца и се озова в реанимация, на крачка от смъртта, съобщава The Mirror.

През месец юни тестът за коронавирус на 46-годишната Лесли Танян се оказал положителен. Американката изкарала вируса почти без симптоми и погрешно решила, че е изградила имунитет към инфекцията.

През август обаче започнала да изпитва трудности с дишането. Нивото на кислород в кръвта й започнало да намалява толкова бързо, че започнала да изпада в безсъзнание.

Притеснена за здравето си, тя отишла в болницата. Тъй като преди по-малко от два месеца вече била прекарала заболяването, лекарите се отказали да й правят тест за коронавирус. В края на краищата, диагнозата била поставена, а Танян била вкарана в реанимация, където три седмици се борила за живота си.След това за месец била настанена в специализирано учреждение за грижи на болни, тъй като болестта била увредила сериозно белите й дробове.

След лечението и двата й теста се оказали отрицателни и тя се прибрала вкъщи.Лекарите й казали, че е голяма късметлийка, защото много пациенти, които са се оказали в този стадий на заболяването, умират.