Американските военноморски сили са отказали да предоставят на Конгреса информация за срещи с неидентифицирани летящи обекти, съобщава Politico. 

Депутатът Марк Уокър е разказал, че през юли 2019 г. той е изпратил искане до министъра на ВМС на САЩ за предоставяне на информация относно състоялите се контакти с НЛО, както и веществени доказателства за тези контакти.

Депутатът получил обратно послание, в което американското военно ведомство заявява за специално отношение към подобни съобщения и затова те продължават да записват и щателно да разследват всички подобни случаи.

Политикът бил много огорчен от нежеланието на военноморските сили да споделят подробности за НЛО с Комитета за национална сигурност на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. По-специално, Уокър е обезпокоен от заплахата, която може да представлява обект, който технически превъзхожда американските военни сили.

Тази пролет командването на ВМС на САЩ е пристъпило към разработването на нова форма за отчетност на военните пилоти, наблюдаващи НЛО. Това е направено с цел систематизиране на процеса на събиране и допълнителен анализ на аномалните явления.

Превод и редакция: БЛИЦ