Анализаторът на американското издание за геополитика The National Interest Никълъс Майерс изброява най-мощните и модерни оръжия, с които разполага руската армия, пише news.bg.

Според експерта потенциална опасност за САЩ и техните съюзници може да представлява противоракетната система с голям и среден обсег "Триумф" (С-400), оперативно-тактически ракетен комплекс "Искандер-М", крайбрежен противоракетен комплекс "Бал", крилати ракети "Калибр", а също така и най-новите системи за радиоелектронно разузнаване, по-конкретно комплексите "Стрелец" с поддръжка на руската навигационна система ГЛОНАСС и безпилотни самолети.

Тези оръжия, с изключение на "Калибр", са били тествани по време на съвместните руско-беларуски учения "Запад-2017", които се проведоха между 14 и 20 септември, докато на 14 септември намиращите се в източната част на Средиземно море подводници "Великий Новгород" и "Колпино" извършиха удари с крилати ракети по позиции на терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") в Сирия.

 

"Тези технологии безспорно ще се превърнат в гръбнак на руското военно планиране, поне през следващите няколко години", заключава Майерс.