304-ма членове на "Ислямска държава" (ИД) бяха убити в Сирия от руските военновъздушни сили през последните 48 часа. Официалният представител на министерството на отбраната на Москва - Игор Конашенков, на брифинг в силовото ведомство съобщи, че самолети са извършили десетки удари по позиции на джихадистката групировка в близкоизточната страна.

"При операциите през изминалите две денонощия бяха ликвидирани 304-ма бойци на ИД. Сред тях има седем високопоставени командири на терористите. Пострадалите джихадисти са 170 души. Унищожени са центрове за набиране и обучение на бойци, три командни пункта, осем танка, три артилерийски установки, 17 високопроходими автомобила, снабдени с оръдия и тежки картечници. Бяха разрушени и четири склада с боеприпаси, оръжия и горива, използвани от ИД", поясни той.

Русия започна военната си операция в Сирия на 30 септември 2015 г. Според официалната информация на Москва ударите са помогнали на Дамаск да си върне контрола върху големи части от страната и да изтласка ИД от ключови райони. Междувременно днес се появи информация, че членове на терористичната групировка нападнаха полицейски участък в Дамаск. При атаката, извършена от атентатори-самоубийци, смъртта си намериха най-малко 11 служители на реда и двамата нападатели, съобщи Би Би Си.