Вчера сутринта (неделя), сирийският спецназ „Тигри” освободил град Тадеф след тежки сблъсквания със сили на ИД. Почти седмица градът е обстрелван от авиация и артилерия, прокарвайки пътя на Tiger Force към града.
Армията сега се намира само на километър от Ал Баб и тя може да използва Тадеф като стартов плацдарм към протурските сили от ССА (Свободна сирийска армия), които държат Ал Баб, съобщи ливанската агенция AMN.
 
В покрайнините на Ал Баб избухнали сблъсквания между подразделения на армията и протурски бунтовници от „Щита на Ефрат”. Турската войска подкрепила с огън своите съюзници.
 
Не е ясно дали сирийската армия ще получи заповед да атакува турците в Ал Баб или ще изпълнява други задачи. Експертите обаче отдавна са убедени, че има споразумение между Москва и Анкара относно контрола върху Ал Баб.
 
До вечерта в неделя Сирийската армия освободила още две селища от терористите в източната част на провинция Алепо. Сега тя се намира само на 8 км от кюрдските опълченци (SDF – Сирийски демократични сили), държащи позиции край град Манбидж.
 
Превод и редакция: БЛИЦ