Във вторник ще се гледа делото за екстрадацията на българката Анелия Александрова, която замрази мъжа си в Атина, пише "Български новини".
Александрова бе задържана на българо-румънската граница заедно с 14-годишния си син в опит да избяга от страната. За задържането й имаше издадена международна заповед за арест. По време на проверката на граничния пункт системата е  „ударила“ червено и българката е арестувана. Анелия е направила неуспешен опит да напусне страната заедно с непълнолетния си син с фалшиви документи. Задържана е в ареста на полицията в град Видин. Българка се издирваше от Интерпол за жестокото убийство на съпруга си в Гърция.

Близо година ромката от Варна държала трупа във фризера. Историята започва да се разплита, когато братът на 63-годишния Василис Кокинис подава сигнал в полицията, че бившият моряк е изчезнал. Василис бил женен за нашенката от 2003 г., а двамата имат непълнолетен син. През януари тази година съдия-изпълнител с помощта на ключар влязъл в апартамента на семейството, където живеела Анелия. Жилището се намира на ул. „Евангелистриас“ 37 в атинското предградие „Калитеа“. Съдебният изпълнител трябвало да предаде заповед за напускане на Анелия Александрова.

Апартаментът бил празен, но съдебният изпълнител надушил лоша миризма и изпаднал в ужас, когато отворил фризера в кухнята. Там видял труп в ембрионална поза. Тялото било поставено във фризера с вързани ръце и крака, а устата била запушена с тиксо. Стените на фризера били оплискани с кръв. Патоанатомите размразили трупа и установили, че той стои там около година. Трупът бил разпознат и станало ясно, че е на Василис. По време на разследването полицаите разкрили убийството има пряка връзка с 230 000 евро, които били внесени в банковата сметка на непълнолетния син на Анелия и Василис. Това направил свекърът на нашенката, който междувременно починал. От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето за България. Почти по същото време в полицията пристигнал и сигналът за изчезването на Василис. След раздялата бившият моряк се преместил в друг свой апартамент на улица „Аристотелус“ в „Калитеа“.