В руския град Воронеж 62-годишен професор от местния химически факултет бе убит, а останките му разтворени в солна киселина. 

В чудовищното деяние е заподозрен неговият бивш студент Димитрий, който по-късно станал аспирант и е поддържал с преподавателя дружески отношения.  

Според следствието, престъплението, приличащо на епизод от сериала "В обувките на сатаната", мъжът е извършил с помагач. 

Двамата са искали да прилапат спестяванията на професора в размер на два милиона рубли. 

Органите на реда са успели да разкрият това четири месеца след мистериозното изчезване на учения. И двамата заподозрени са в ареста до 11 август. 

Преподавателят е изчезнал на 5 март 2020 година. Колегите му се притеснили, а сестра му не могла да се свърже с него. Именно тя е подала сигнала в полицията. Следствието твърди, че мъжете са ликвидирали професора на 4 март в апартамента му. 

Разчлененото тяло на преподавателя след това те закарали в нает под наем апартамент в друг квартал на града. 

През целите четири изминали месеца останките на мъжа седели в контейнери със солна киселина и хлор на балкон на един от апартаментите. 

Междувременно в Октябърския районен съд в Санкт Петербург продължава делото срещу историка Олег Соколов, който през ноември миналата година уби и наряза на части своята аспирантка и любовница Анастасия Ешченко.