Ловецът на извънземни Дерел Симс разкри пред последователите си в YouTube-канала „UAMN TV” изключително интересни подробности от работата си.
 
Бившият служител на ЦРУ не е просто уфолог, а човек, който разследва случаи на хора, отвлечени от извънземни. Мъжът предупреждава, че пришълците изобщо не са ни приятели, а много зли и безсърдечни същества.  

Ако след като бъде отвлечен, човек не изпитва негативни емоции, означава, че се е поддал на въздействието на специалната програма на извънземните.

Много често такива хора започват да представят като позитивни различни лоши неща, които са им били внушени. Например, по думите на Симс, често хипнотизираните говорят, че „зелените човечета” са изключително дружелюбно настроени.

На онези, които не са се поддали на внушението, извънземните просто изтривали паметта.
 
Бившият служител на ЦРУ разполага с данни за повече от 2 000 случая на отвличане. Той е уверен, че всъщност реалната цифра е около 1 млн.
 
Симс добавя, че на 4-годишна възраст той също е бил похитен от извънземни – създания с дълга тънка шия, издължена глава, ръце и крака.
 
Съществували седем вида извънземни. Симс си е имал работа със сиви (доктори) и рептили, които изключително много приличали на хората. Някои видове били създадени на Земята въз основа на човешката ДНК.