С неописуема трагедия завърши опитът на за изпомпване на почистване на канализацията в Скала, Лакония. Двама работници загинаха в канализацията и още двама бяха прехвърлени в болницата, пише "Български новини"!

Всичко започна тази сутрин, когато 51-годишен български работник е извършвал почистване в канализацията и започнал да вика за помощ. 37-годишният грък, който се втурна да му помогне и той загубил съзнание. Останалите работници се опитали да ги извадят, но други двама - 66- и 22-годишен, също започнали да се задушават.

Моментално на мястото пристигнали три пожарни коли, чийто екипи извадили нещастните работници от канализационната шахта на помпената станция. Всички са били евакуирани от линейки в болницата в Спарта. Но за 51-годишния ни сънародник и 37-годишния грък е било късно и те са загинали. Другите двама пострадали са в болница  в критично състояние.

Започнало е разследване, за да се установи конкретната причина за нещастието, както е започнало и разследване на фирмата изпълнител, за да се установи  вината.