Представете си „Най-добрият ресторант в Лондон“ и вероятно ще получите образи на някаква сцена с бели покривки, където вечерящите са отрупани с изящно подредени малки хапки. 

Е, вашият подход би бил грешен. Донкихотовските умове зад четвъртото издание на Британските ресторантьорски награди решиха, че първото място в Лондон трябва да отиде при... Happy, бърза непринудена закусвалня, която сервира бургери, салати и паста на разумни цени в Пикадили, пише TimeOut.

Happy е част от верига, която има още 40 магазина в цяла Европа, предимно в родната България. Примерни ястия от менюто му включват Cheeseburger Rolls (мислете за пролетни рулца, с пълнеж в стил бургер) за £9,99, пълният със сирене Be Happy Burger за £13,79 и Nutellasagna за £7,99, който включва палачинки и шоколадов сос. 

Никой професионален ресторантьорски критик досега не е благоволил да даде своята присъда за това прочуто място. Но рецензиите в Google предлагат смесени мнения. Повечето са положителни, хвалят бързото обслужване (всяка маса е снабдена с бутон за извикване на персонала) и предлаганата храна, приятна за публиката: „Храната е толкова вкусна, вкусна и сочна“, казlа един посетител. Но не всички клиенти са толкова развълнувани. „Според мен храната беше средна, пържените ми картофи бяха студени и сухи“, казва друг. 

Друг коментращ го сравни с TGI Fridays, казвайки: „Добре е, но го намерих за леко разочароващо. Не е толкова впечатляващо с размера на порцията."


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук