Жаир Болсонаро обмисля назначаването на сина си Едуардо за посланик във Вашингтон, разкри бразилският лидер и изтъкна приятелството на 35-годишния младеж с децата на американския президент Доналд Тръмп, предава AFP.

Едуардо, който в момента е член на парламента, придружи баща си на частна среща с Тръмп по време на дипломатическо посещение във Вашингтон през март.

"Според мен той може да бъде правилният човек и може да представи идеално послание във Вашингтон," каза бразилският президент пред репортери в Бразилия в четвъртък.

Но решението е на Едуардо, добави той, който ще трябва да подаде оставка от Конгреса и да си гарантира одобрението на Сената.

Едуардо, третият от четиримата сина на президента, каза, че все още не е получил официална оферта, но ще приеме работата.

"Ако президентът ми повери тази мисия, аз ще съм готов да напусна мандата си", каза той.

"Аз говоря английски, говоря испански, бях избран с рекорден брой гласове, аз съм председател на комисията по външни отношения ... Вярвам, че тези пълномощия ми дават определена квалификация."

Президентът обяви, че обмисля назначението на сина си един ден, след като Едуардо навърши 35 години - минималната правна възраст, необходима за посланик в Бразилия.