Противокорабните ракети Brimstone, влезли в големия пакет от помощи за Украйна от Великобритания, положително ще променят "динамиката" на хода на събитията в източната част на Донбас. Това пише британският в. Таймс", позовавайки се на твърденията на съветника на министъра на отбраната Бен Мурс, пише УНИАН. 

По думите му, противотанковите ракети могат да носят сериозна заплаха за "уязвимите" руски формирования, дори ако те се намират на няколко километра от линията на фронта. 

 

По-рано от украинското министерство на отбраната споделиха видео с успешна употреба на британските ракети. На кадрите ясно се вижда как украинските защитници поразяват вражески цели: и двете цели - техника -бяха унищожени, едната от тях се разпада на части.  

Какво е Brimstone

Британска ракета клас "Въздух-земя" и "Земя-земя", която е способна да поразява всякакви видове цели. С въпросните ракети британците още преди руското нахлуване са искали да въоръжат ракетните катери, които бе планирано да се построят за Украйна. Но сега Brimstone в  максимално скъсени срокове е поставен върху леко наземно шаси.

Какви са неговите предимства. 

Голяма точност в радиус на действията от 20-60 километра. В свръхзвуковата скорост. Още една подробност на ракетата, възможност за залпов пуск, когато всяка една мишена с прицелва в отделна мишена.

Имат ли руснаците аналози 

Нямат, както и възможност да ги свалят. Танкистите вече ще разберат за залпа тогава, когато танкът около тях започне да се взривява.  

Превод и редакция: БЛИЦ