Членове на една от най-известните частни военни компании в Европа се опитват да щурмуват Лиман. Точният брой на чуждестранните наемници от ЧВК "Черният вълк", разположени в района на това населено място, остава неизвестен, но очевидно става дума за малка група от около 20 души, съобщава WarGonzo.

Отбраняващите се сили съобщават, че в ефира се чува румънска реч, а след проучване на обстановката е установено, че наистина става дума за румънски наемници от ЧВК "Черния вълк", съобщава популярния телеграм канал.

Тази ЧВК е една от най-известните в Европа. В същото време трябва да се отбележи, че наемниците активно участваха във военните действия в Афганистан, Ирак, Сирия и други региони на планетата, което показва, че разполагат с богат боен опит.

 

 

Освен всичко друго, много активни са и наемниците от Полша. Броят на последните остава неизвестен, но, както беше посочено, групировката е доста голяма.

В момента в района на Лиман има танкове и друга бронирана техника на украинските войски.

Също така, през изминалата нощ голям брой колони от украински войски са се придвижили към Лиман. Засега градът остава под контрола на съюзническите сили, но ситуацията е наистина критична, разкриват руски източници.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук