Според командира на едно от подразделенията, влизащи в състава на руската ЧВК "Вагнер", през последните дни се е увеличила интензивността на военните действия в районите на Бахмут, в непосредствена близост до централната част на този град, съобщават световните издания.

Тактиката на настъплението е претърпяла някои промени - сега бойците действат едновременно като част от шест или седем групи, които превземат цели квартали на територията на града, а не по една сграда, както беше преди.

В централната част на Бахмут руските части продължават да "смилат" противниците, които са по улиците "Першин" и "Мир". Боевете наближиха улица „Свобода“.

Ден преди това имаше съобщения за продължаващи военни действия в района на Двореца на културата, след заемането на позиции близо до Централния пазар, на територията на който ВСУ оборудва мощен укрепен район.

Съдейки по прихванатите съобщения от украинските бойци, няма ротация на украински военнослужещи на този участък от линията на съприкосновение, а доставката на боеприпаси не се извършва поради силен артилерийски огън и пълен контрол на огъня по пътищата оставащи на разположение на въоръжените сили на Украйна.

Съобщава се също, че руски бойци продължават да разчистват индустриалната зона на Завода за обработка на цветни метали, където все още остават малки групи украински войници.

Според някои информации "вагнеровците" са успели да овладеят всички цехове на предприятието, а останалите части на противника са се окопали в административната сграда, където има интензивни огневи боеве.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук