Контранастъплението на украинската армия ще шокира целия свят, защото ще бъде много мощно.

Това изявление направи американският съветник на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни Дан Райс, който беше назначен към украинския генерал още през пролетта на миналата година, съобщават световните издания.

Украйна се готви за широкомащабно контранастъпление, което, според идеята на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, трябва радикално да промени баланса на силите на фронта и да стане началото на края на руското нашествие. 

Според представителя на САЩ, който е съветник на главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Залужни, тази пролет ще се проведе мощно контранастъпление, което ще шокира целия свят.

"Когато дойде подходящият момент за атака, а това е пролетта, Украйна ще има много по-силна армия, много по-добра подкрепа, отколкото беше преди година.

- И трябва да се премине в настъпление, за да бъдат върнати позициите. И вярвам, че тази пролет Украйна ще има много мощно контранастъпление, което ще шокира света", заявява Дан Райс.

Според украински източници, най-вероятният момент за настъпление на въоръжените сили на Украйна е първата половина на април. В същото време много експерти, включително западни, смятат, че Киев ще има само един опит да проведе настъпателна операция от такъв мащаб.

В случай на неуспех украинската армия ще загуби най-боеспособните части, както и вярата във възможността за победа. Освен това запасите от оръжия на Запада са на изчерпване, няма да има повече такива доставки.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук