Това куцо момче, слабо и прегладняло, повече от осем месеца е скитало из улиците. За негово щастие датската активистка Аня Рингрен преди година открила и спасила двегодишното момче от Нигерия, което било изхвърлено от семейството си, тъй като го мислили за "вещер", пише Тоска.мк. Така че зарязали сакатото момче просто да умре.
Слабо и гладно детето повече от осем месеца обикаляло из улиците. Аня публикува шокираща снимка, на която се вижда, че детето е на ръба на смъртта. Тя успяла да убеди местните жители да й позволят да го вземе със себе си в дома за деца, който държи в Нигерия заедно със своя приятел.След два месеца се вижда, че детето е много по-добре, а съдейки по фотографиите, които тя пусна година по-късно, момчето съвсем е закрепнало. Дали му името Хоуп (надежда).

"Хоуп сега навлиза в живота. Има 35 братя и сестри, които се грижат за него, учат с него, играят заедно," написа Ловен във фейсбук.
Тя, заедно с партньора си, държи дом за деца, които са били изхвърляни от семействата си, тъй като са били обявявани за вещери заради някакъв недъг.

"Най-лошо е, когато те отхвърли собственото семейство. Никой не може да разбере какво е това чувство," пише Аня.

Превод: БЛИЦ