В руска крилата ракета Х-101 са открити американски модулни части. Това съобщава Defense Express.

Останки от свалена ракета Х-101 са открити в района на Киев. Нейни снимки публикува началникът на Главната дирекция на Националната полиция в Киевска област Андрий Небитов.

остатки сбитой х-101

Особено внимание обаче привлича снимка на част от захранването на ракетата. Източници на изданието предоставиха подробни снимки на тази част.

Използвайки ги, беше възможно да се установи какъв вид са микросхемите и техният производител. На снимката са показани DC-DC преобразуватели на американската компания Vicor. Тази компания доставя продуктите си на Пентагона чрез директни договори. Фирмата е доставчик на компоненти за крайните продукти на редица производители, включително и в космическата индустрия.

американские детали

Изданието обаче отбелязва, че значителна част от продуктите не са подходящи за стоки на станции и се предлагат за продажба дори в Aliexpress. Използването на такива компоненти във военни продукти говори само за едно - руският военно-промишлен комплекс е зависим от външни доставки. В момента в Руската федерация се произвеждат до 180 ракети Х-101 годишно.

На 23 ноември въоръжените сили на РФ изстреляха 67 крилати ракети Х-101 и Х-555 в Украйна. След ударите настъпи прекъсване на тока в по-голямата част от страната.


Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук