Забравете детективските истории, които се разкриват с лула и лупа. Писалки, хартия и остра наблюдателност е всичко, с което разполагат две деца в Германия, които помагат на полицията да открие виновника за катастрофа, пише Chronicle.

Двете момчета – на осем и на девет години – рисуват заедно карта, за да съдействат на униформените при разкриването на катастрофа от средата на януари, при която виновникът бяга от местопрестъплението.

Момчетата се прибират от училище в малкото градче Ор-Еркеншвик, когато стават свидетели на случилото се. Картата, която впоследствие рисуват, съдържа и фигурките на двете деца, обозначени като „братовчеда” и „аз”, подробности като позицията на шофьорката-виновник, на колата, която е блъсната, и дори градината с цветя край тях.

Те рисуват и стрелки, за да покажат на полицаите къде е обърнала шофьорката след катастрофата. Благодарение на това виновната за престъплението е открита бързо.

„Ако трябва да съм честен, рисунките на колегите ми често не изглеждат толкова добри”, казва говорител на полицията пред Bild, цитирано от Петел бг.