Девет британски туристки, които по време на ваканцията си на гръцкия остров Закинтос участвали в състезание по орален секс, са обвинени в проституция, съобщи Си Ен Ен.
Във връзка с инцидента, който се състоял в курорта Лаганас в южната част на острова, са обвинени също шестима британци и шестима гърци, включително двама собственици на барове.
На британките било платено да участват в състезанието, което било заснето на видео, предназначено за Интернет, твърди гръцката полиция. Мъжете са обвинени в насърчаване на неприлично поведение.

През последните години гръцкият курорт Лаганас се утвърди като една от най-популярните туристически дестинации сред младите британци и стана известен с високо-алкохолния си нощен живот, отбелязва Си Ен Ен.
Туроператорите го рекламират като място за “безспирно забавление” и “диви нощни развлечения”. Близо 15 милиона туристи, една пета, от които британци посещават Гърция всяка година, привлечени от горещото лято, чистата морска вода и пясъчните плажове, допълва Си Ен Ен. /БЛИЦ