Австралиец от гръцки произход, обвиняем в контрабанда на наркотици бе намерен мъртъв в затворническата си килия в Сидни, два дни след като беше арестуван за предполагаемо внасяне на кокаин от Южна Америка на стойност 20 млн. долара, съобщава "Български новини".

Гръцкият австралиец Димитриос Маврис беше арестуван на летище Сидни преди седмица и трябваше да се изправи пред съда в сряда, но бе намерен мъртъв в килията си в затвора  „Съри Хилс“ в петък вечер.
 
Полицията не намира смъртта му за подозрителна.

Неговият адвокат Сам Чамас заяви пред ABC, че съпругата и децата му са били съсипани от новината, а г-н Маврис не е имал предишни криминални прояви.

„Не разбирам как може да се случи това“, каза той и допълни: „Посетих клиента си в петък сутринта и той беше в добро настроение“.

Маврис, 48-годишен механик, беше обвинен в пренасяне на кокаин на стойност 20 млн. долара. Той криел дрогата сред замразена риба в три корабни контейнера, транспортирани от Перу за Австралия между септември 2017 г. и март 2018 г.

Според информациите, той е бил отвличан от въоръжени мъже в Колумбия, но е бил спасен от местната полиция, след като бил намерен в изоставена къща в селски район.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!