Властите в американския щат Орегон са открили "идеи за превъзходството на бялата раса" в традиционната математика. Те са нарекли расизъм ​​обективността и съсредоточеността върху верния отговор.

Както съобщава FoxNews, желанието им е да въведат нов предмет вместо алгебра - „етноматематика“.

"Обективността сега се счита за расизъм. Това е част от проблема. Ако има верни и грешни отговори, това вече е расизъм", казал е главният редактор на Post Millenial Либи Емънс.

Той е отбелязал, че един от проблемите с тази програма е идеята, че учителите подкрепят расизма в класната стая, защото „те са расисти и не виждат собствените си пристрастия“. Вторият проблем е преобладаващото мнение, че математиката е „бяла дисциплина“.

"Фундаменталният абсурд на това е очевиден за всеки, който е проучил въпроса поне малко. И третият проблем е така нареченият "мек шовинизъм на занижените очаквания". На хората се казва, че студентите, които не са с бял цвят на кожата не могат да покрият зададените стандарти, така че стандартите трябва да бъдат променени ", заявил е Емънс.

По-рано американският президент Джо Байдън обеща, че по време на неговото управление САЩ ще победи расизма, екстремизма и терористите. 

Превод и редакция: БЛИЦ