Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкри отношението си към американската съпруга на британския принц Хари - Меган Маркъл.

Тя е постъпила неуважително спрямо кралското семейство, като е разкрила подробности от живота в Бъкингамския дворец, заяви бившият лидер в ефира на телевизия GB News.

Тръмп подчерта, че не е поклонник на Маркъл и никога не е бил такъв още от първия ден. В интервю с бившия лидер на партията Brexit Найджъл Фараж бившият президент на САЩ заяви, че "принц Хари е ужасно използван и един ден ще съжалява за това".

Освен това Тръмп е обвинил Маркъл в неуважение и непорядъчност към британското кралско семейство. Съпругата на принц Хари е провокирала "разрушаването на отношенията на принц Хари със семейството му, което наранява болка" на кралица Елизабет II.

"Смятам, че тя проявява голямо неуважение към кралското семейство и, което е по-важно, към самата кралица", подчертава Тръмп.

Бившият президент на САЩ обаче определя британската кралица като "велика жена и историческа личност". Тръмп се срещна с нея два пъти (през 2018 и 2019 г.) по време на държавните си посещения в Лондон.

Меган Маркъл направи някои сензационни твърдения за британското кралско семейство в интервю за американската телевизионна водеща Опра Уинфри по телевизия CBS.

В него херцогинята на Съсекс заяви например, че семейството на принц Хари се притеснява от цвета на кожата на децата им. Тя обаче не разкри имената на конкретни хора, които са се изказали по въпроса.

Превод и редакция: БЛИЦ