Време е избирателите в САЩ да кажат довиждане на Хилари и Бил Клинтън, каза Доналд Тръмп в първия си седмичен радиоадрес за Републиканската партия, с която той се сблъска от началото на опита си да стане президент на САЩ, пише АФП, цитиран от БГНЕС.
"Време е да затворим историческите книги на Клинтънови и да отворим нова светла страница, обърната към великите граждани на нашата страна", подчерта Тръмп три дни преди изборите в САЩ.

Той призова американците да гласуват и поиска тяхната помощ и за избиране на мнозинство на републиканците в Конгреса, така че „най-накрая да се промени тази счупена система и американците отново да станат велики”. Когато казвам „велики” аз смятам всички за „велики”, конкретизира републиканският кандидат за президент.

Тръм засегна главните теми на своята предизборна кампания, като подчерта обещанието си да създаде 25 000 нови работни места, да намали данъците за средната класа, да премахне плана на Барак Обама за здравеопазване и да върне от чужбина американските работни места. „Това не е просто кампания, това е движение.

Това е шанс един ден в живота да върнем нашето правителство от донорите и да го върнем на вас, американците”, каза Доналд Тръмп. Отношенията на Тръмп с лидерите на Републиканската партия са напрегнати. Мнозина от тях оттеглиха подкрепата си от него, след като станаха известни негови изказвания в миналото, че като известна личност може „да си позволи да хваща жените за гениталиите”.