Русия се готви за война на изтощение. Това се доказва както от увеличаването на финансовите разходи за бойни действия, така и от различни пропагандни изказвания, че Руската федерация е „все по-силна и по-силна“.

Това мнение изрази в интервю за "УНИАН" ръководителят на Центъра за военноправни изследвания Александър Мусиенко, коментирайки приемането в Руската федерация на рекорден от разпадането на СССР военен бюджет.

Експертът изрази съмнение, че чрез увеличаване на разходите за война Русия иска да стигне до „победен край“:

"Всъщност в идеалния случай за Русия сега победният край означава да стабилизира фронтовата линия такава, каквато е. Максимум, с постигането на определени тактически цели.

Например превземането на Авдеевка или някои други населени места и прехвърлянето на тази война в по-позиционна фаза, тоест фазата на война на изтощение, когато побеждава този, който има най-добрата логистична подкрепа".

Според Мусиенко, Руската федерация иска да демонстрира на западните партньори на Украйна, че войната ще продължи, и по този начин да гарантира, че ще намалят пакетите си за подкрепа.

"Тук става въпрос по-скоро за изчаквателната стратегия на Руската федерация. С подобни действия Русия просто иска да изчака изгодните за нея политически промени на Запад. И след това да ни наложи преговори при изгодни за нея условия", заключава експертът.

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук