Пандемията и бързото разпространение на коронавируса, което предизвика икономическа криза, бяха описани много подробно в доклад на Фондация Рокфелер, публикуван преди 10 години. Този доклад беше наречен „Сценарии за бъдещето на технологиите и международното развитие“.

Докладът сочи, че епидемията е трябвало да започне през 2012 г., но това се е случило едва през 2020 г., така че всички други описани в него събития трябва да бъдат изместени с 8 години напред.

Документът е подготвен от една от най-големите консултантски компании в света - Global Business Network. Той описва 4 различни сценария и един от тях е точно копие на случващото се днес.

В доклада се казва, че в резултат на пандемията са починали над 8 милиона души само за 7 месеца. Заболяването е засегнало дори отдалечените кътчета на планетата.

Борбата срещу вируса няма да отмине лесно в развитите страни. Също така е посочено, че Китай ще страда най-малко, където веднага след откриването на болестта ше бъде въведена строга карантина.

Пандемията предизвиква не само икономическата криза, но и пълен държавен обрат в целия свят и в най-разнообразните сфери на човешката дейност.

Превод: БЛИЦ