В Полша вече има 20 души, заразени с коронавирус. Сред тях главнокомандващият на въоръжените сили на Полша генерал Ярослав Мика, който беше в Германия на конференцията Defender 2020, пише "Pogled.info", като се позовава на RMF 24.

Радиостанцията отбелязва, че военните са хоспитализирани и е въведен карантинен режим по отношение на съпровождащите го и екипажа на самолета.

След завръщането си от Германия от конференцията по въпроса за международните учения Defender 2020, коронавирусът беше открит у главнокомандващия на въоръжените сили на Полша генерал Ярослав Меек.

Лицата, придружаващи генерала, бяха задължени да се съобразят с карантината, а самият генерал беше хоспитализиран, заяви говорителят на полските въоръжени сили подполковник Марек Павляк пред RMF 24.

Той добави, че по отношение на всички пътници, които са били на борда на CASA C-295, както и на екипажа, е въведен карантинен режим.

На 10 март в Полша бяха потвърдени три нови случая на коронавирусна инфекция: един във Варшава и два в Цешин. Това съобщи министърът на здравеопазването Лукаш Шумовски. Общо 20 случая на коронавирусна инфекция, включително генерал Ярослав Мик, са регистрирани в Полша, обобщава RMF 24.