Жителка на Северна Ирландия е показала недоносеното си бебе и историята е добила голяма популярност в интернет, съобщава "Сън".

Според информацията Шенън Айрес е родила тримесечния сега Джаксън-Джеймс осем седмици по-рано от предвиденото. Малко след раждането на момчето е поставена диагноза за рядко вродено заболяване - хиперинсулинизъм (клиничен синдром, характеризиращ се с повишени нива на инсулин и ниска кръвна захар, който засяга едно на 50 000 новородени).

За да поддържа нивата на кръвната захар, Джаксън-Джеймс трябва да се храни редовно и да приема лекарството "Диазоксид". Страничен ефект на това лекарство е активният растеж на косата по главата и тялото. В момента гъста коса покрива главата на детето.Айрес е започнала да публикува снимки на сина си в социалните мрежи. "Чувствам се като всеки друг родител, който току-що е родил бебе и иска да го покаже на света. Наистина не очаквах, че публикациите ми ще станат вирусни. Всичко се дължи на косата му, хората бяха наистина изненадани да видят толкова много коса на новородено", казва жената.Майката добавя, че много потребители я обвиняват, че използва специален филтър на снимките на бебето си, който добавя коса. "Честно казано, това е просто нелепо. За щастие повечето хора пишат хубави коментари за мен и сина ми", добавя жената.

Превод и редакция: БЛИЦ