Мъжът, застрелял три жени във Финландия, е избрал жертвите си на случаен принцип. Все още не са ясни мотивите му за престъплението.
Както БЛИЦ писа, във финландския град Иматра, намиращ се недалеч от границата с Русия, в нощта на събота срещу неделя са били убити председателката на местния общински съвет Тина Вилен-Япинен и две са журналистки, чиито имена не се съобщават.
 

Стрелбата станала в полунощ край ресторант в центъра на Иматра, където се намирали трите жени.
 
Използваното оръжие е регистрирана ловна пушка, която не е собственост на заподозрения. Мъжът стрелял четири до пет пъти и уличил жените в главата и торса. Стрелецът се предал на полицията, като официалният разпит предстои. Той има досие за престъпление, свързано с насилие.

 

В кръвта му не са открити следи от алкохол, а тестове за други субстанции тепърва ще бъдат проведени.
 
Медиите цитират свидетели, които твърдят, че всичко се отиграло за няколко минути. В момента, в който започнала стрелбата, се чули писъци и викове за помощ. След това забелязали мъжа да бяга в неизвестна посока.
 
Иматра има население от около 28 000 души. Разположен е на около 230 км източно от столицата Хелзинки, близо до границата в Русия - само на 7 км е руският град Светогорск, а Санкт Петербург е на 210 километра.