Процесът срещу турчина Алсина Левент за причинената от него автомобилна катастрофа, недалеч от Билефелд, при която загина сръбската фолк звезда Шабан Шаулич, започна преди почти три години, когато кралят на народната музика и неговият клавирист Мирсад Керич загинаха трагично, пише Труд бг.

Според Дойче веле прокуратурата иска присъда от 3 години и 2 месеца затвор за Левент, както и шофьорската книжка на подсъдимия да не се връща след изтичане на присъдата.

Присъдата за смърт по непредпазливост е до 5 години лишаване от свобода, каза прокурорът, като отбеляза, че уважава факта, че обвиняемият се е признал за виновен, разкаял се и е бил малко или много ресоциализиран.

На процеса присъстват семейство Шаулич - вдовицата на Гордан, децата му Михайло и Санел, както и синът на загиналия Мирсад Керич.

Турчинът, обвинен в убийство, влезе в съдебната зала с качулка на главата и през цялото време държеше тефтер пред себе си, за да не гледа семейството. Делото може да приключи днес, тъй като турчинът се призна за виновен.

Припомняме, че Шабан Шаулич и неговият клавирист Мирсад Керич починаха на 17 февруари 2019 г. след концерт в Германия. Спасителните екипи бяха уведомени за инцидента в 7:50 сутринта. Към 10:30 ч. пътят беше непроходим, тъй като пожарникарите вадиха четиримата пострадали от смачканите автомобили два часа.

Както се установи по-късно, Алсин Левент е шофирал без шофьорска книжка в деня на катастрофата, бил е и пиян, когато е причинил тежката катастрофа с лек автомобил "Мазда 6" на път А2 край Гитерсло. Както беше установено, Левент се е движил със скорост 160 км/ч, на място, където по това време е разрешено да се движи с 80 км/ч.

По време на изслушването той каза, че не помни нищо от инцидента и че се разкайва за действията си.