За по-малко от 24 часа са регистрирани два нови инцидента от гръцките власти на границата с Турция. Както БЛИЦ писа бе съобщено. че са били произведени изстрели във въздуха от турската охрана на границата при река Марица (Еврос), в североизточната част на Гърция.


Извънредно! Стрелба на границата между Турция и Гърция

Твърди се, че първият инцидент е станал рано във вторник вечерта, когато служители на гръцката полиция и армия са съобщили за изстрели близо до село Марасия, което е на брега на река Марица. В сряда следобед са били произведени още изстрели от турската полиция, патрулираща покрай реката близо до гръцкото село Тихеро, уточнява БГНЕС.

Двата инцидента са подобни на този, който се случи миналия четвъртък, когато турските военни гранични служители стреляха близо до Тихеро – село, което е разположено точно на границата.

Гръцките служители по сигурността смятат, че тези инциденти могат да бъдат свързани с усилията на Турция да оказва натиск срещу Гърция, докато други твърдят, че могат да бъдат опит на Турция да контролира конкретни пропускателни пунктове по границата на реката.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!