Вражеска ракета е поразила жилищна сграда в центъра на Харков. Ръководителят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов написа това на страницата си в Telegram, съобщава "Укринформ".

"Регистрирано е попадение на вражеска ракета в жилищна сграда в центъра на града, квартал Киев. Според предварителната информация - ракетата е С-300. На мястото работят всички служби за спешна помощ. Информацията за жертвите и щетите е в процес на уточняване", се казва още в съобщението.

Кметът на Харков Игор Терехов също потвърди информацията за удара. По думите му в резултат на удара в сградата е избухнал пожар и има пострадали.

"Ударен е район Киев на града. Удар в жилищна сграда. Сградата гори. Тежки щети. Според информацията, която се нуждае от потвърждение, има пострадали", пише той.

Малко по-късно "Укринформ" съобщи, че руският обстрел в централната част на Харков напълно е разрушил четвъртия етаж на един от входовете на сграда в Киевския район на града.

"В резултат на руския обстрел напълно е разрушен четвъртият етаж на един от входовете. Според местни жители от сградата са изведени поне двама ранени", се казва в съобщението.

Според ръководителя на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов пострадалите след атаката са трима.

"Към момента е известно, че при нападението са ранени трима души. Спасителните работи продължават", съобщава той.

Малко по-късно той допълва, че според актуализираната информация при руския удар е загинал един човек.

Отломки от ракетата, ударила сградата в Харков

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук