В Хонконг е бил арестуван 29-годишен строител, който нападал жени под предлог, че ги предпазва от паяци и стоножки, съобщава South China Morning Post.
Нападенията са започнали от май 2019 г. Най-често извратеният мъж е действал в кампуса на Китайския университет в Хонконг. Освен това той дебнел за жертви на жп гара във Вонкок -  популярен търговски район в Хонконг. Полицията е съобщила за десетки пострадали.

Обикновено нападателят се приближавал до жена и й казвал, че на гърба й има паяк или стоножка. Той предлагал да махне членестоногите, но вместо това започвал да опипва жертвата си.

След това мъжът заявявал, че стоножката е паднала под шията й, прокарвал ръка под дрехите на жената и я сграбчвал за гърдите. Много от пострадалите били толкова шокирани, че дори не се опитвали да го спрат.

Три от жертвите твърдят, че след среща с извратения мъж са им изчезнали парите и пътните карти, които били в джобовете на якето или чантата. Общата открадната сума възлиза на 9,8 хиляди хонконгски долара (около 1200 евро).

Мъжът е идентифициран благодарение на записите от камери за наблюдение. Той е заподозрян в непристойни нападения и кражби. В Хонконг непристойните нападения се наказват с лишаване от свобода до десет години.

Превод и редакция: БЛИЦ