Руската държавна телевизия показва как чеченският лидер Рамзан Кадиров инспектира войските на път за Украйна. На кадрите се вижда как той награждава един войник и говори с други войници на церемонията в Грозни.

Около 2 500 войници са готови за разполагане, като повечето от тях се връщат в Украйна след кратък отпуск. Във встъпителната си реч ръководителят на Чеченската република поздрави чеченските бойци и отбеляза, че те са гордостта на републиката.

"Сърдечно поздравих бойците, които без съмнение са истинската гордост на чеченския народ. Много от тях днес ще отидат в района на СВО, за да служат в полза на Отечеството ни. Те ще застанат до останалите чеченски герои, които, както казва нашият върховен главнокомандващ Владимир Путин, стоят на стража за Русия. Пожелах им успех в тази благородна кауза", каза той.

 

 

Кадиров напомни на бойците за какво се борят и какви ценности защитават.

"В същото време напомних на войниците, че имаме работа с коварен и подъл враг, за когото не съществуват понятия като чест, достойнство и духовни ценности. Видяхме много актове на богохулство от тяхна страна, като изгаряне на Корана и т.н. Никой уважаващ себе си мюсюлманин няма да толерира това и ще положи всички усилия да спре подобни престъпления. И нашите бойци правят точно това", каза той.

В съответствие с указ на президента на Русия Владимир Путин, ръководителят на региона връчи орден за храброст на командира на ОМОН "АХМАТ-Крепост" Адам Хизриев. Още четирима национални гвардейци бяха наградени с орден "За заслуги към отечеството" II степен с мечове и медали "За храброст".

 

 

"Поздравявам бойците за получената оценка от страна нашия върховен главнокомандващ, президента на Русия Владимир Путин! Сигурен съм, че момчетата, отиващи ​​на фронтовата линия, ще оправдаят високото доверие на президента и народа на Русия и ще превърнат тези нечестивци в пепел. Чакаме ви да се завърнете живи и здрави като победители", обобщи той.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук